29.9.11

Demi anak..

Salam ceria hari khamis..Semalam makan banyak sangat, pagi ni aku sakit perut..Memang best la, tapi getting better, so harap ok jela..

Dan malam tadi jugak, tetiba angin rajin aku datang, punyalah baik aku kemas rumah semua..Agak tertib aku mengemas satu persatu, macam tak penat langsung rasanya, hehe..Betul-betul aku baring atas katil pukul 11.10 malam yang aku rasa macam "Ok..fine..aku dah habis buat semua kerja" (Umpama macam kerja dari 7 pagi sampai ke 11 malam tau)

Sila bagi tepukan pada semua kaum perempuan especially yang dah bergelar ibu pasal semua orang akan melalui keadaan yang serupa betul tak? Kerja tak abis..

Ok..Ni aku nak letak la kisah pasal malam tadi jugak..Masa aku tengah kemas-kemas rumah tu, si zarif ni boleh pulak mintak tolong abah dia lukiskan gambar-gambar macam kat bawah ni..Korang klik gambar tu bagi besar..

Agak mencabar ok, pasal bukan satu gambar tapi 7 gambar, walaupun comel-comel tapi tetap kena lukis gambar muka atuk, nenek, ayah, emak dll..Of course la aku tak boleh kan..Memang tak boleh melukis la..

Kesian kat mrhubby, dalam penat-penat baru balik kedai, duduklah jugak melukis untuk anak tersayang tu.. Konon cam tak reti lukis, tapi jadik je rupa orang tu, hehe..Ayat aku "takkan cikgu seni tak reti lukis?" (saja dengki kat dia, hehe)

Tapi kan, zarif ni agak demand sikit, "Abah, kenapa muka atuk tu tak nampak tua? Dia takde janggut ke? Misai ke?" Kesian mrhubby, so dia bagi adjust muka atuk tu biar nampak tua betul..hehe..


belum lengkap

ok, settle..boleh la kann..


9 comments:

  1. kelasss....memang cantik lukisannya.

    Betul cikgu seni lukis ni..:)

    ReplyDelete
  2. ada ketika mmg dtg rajin tu tiap inci dikemas kan hehehheeh...

    wah cantik le..dah nama cikgu seni :)

    ReplyDelete
  3. oklah tu..

    inilah tanggungjawab kita
    bila kita sudah bersedia bergelar
    ibu dan bapa...semua demi anak2 kan :)

    ReplyDelete
  4. Alololo comelnya anak ngan abah dia main lukis lukis ek..?

    Kerja rumah mana pernah habis. Rasa saja macam dah habis, tapi bila duduk releks2 nampak sawang labah-labah tak bersapu, baru nak baring-baring teringat pulak kain baju belum berlipat. HuHu.

    Tapi semua tu kita buat demi anak-anak dan suami kan.. :)

    ReplyDelete
  5. anak yg cerewet nie akak berhati2 dlm kehidupan dia kelak dik .. bagus sgt2 mcm tu ..

    ok dah tuu ada jugak mama dia bakat melukis tuu :)

    ReplyDelete
  6. hi.. slm kenal..

    kerja umah takkan abes nyer..sama la kita..

    cantik n comel2 la lukisan tu.. kita sama la..x reti lukis.. haha..
    zaman dulu time subjek seni jer sue suh emak lukis..haha..klakar kalo ingat blk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...