30.12.11

Bila masanya?

Bilakah masanya yang korang dapat berbual dengan suami/isteri? Yelah kan, masing-masing sibuk dengan kerjaya tak kisah la yang bekerja atau tak, lebih-lebih lagi bila dah ada anak..Macam-macam benda nak dibuat..

So, bilakah masanya yang korang luangkan masa dengan suami/isteri? Maksud luangkan masa di sini adalah berbual dan bercerita-cerita tentang banyak perkara..Waktu minum petang ke? Waktu makan malam ke? Tengah nengok tv ke? Waktu sebelum tido ke? Atau tak berbual langsung ke?

Rasanya salah satu pengikat hubungan yang baik adalah komunikasi. Sekiranya tiada komunikasi rumahtangga mungkin akan rasa hambar, yea tak?

So bila? Boleh share yea...

10 comments:

  1. masa nak tido...kdg2 smpai ckp sorg2 sbb asben tertido or kita tertido hahahahahha..

    ReplyDelete
  2. bila anak-anak dah tido...klau belum tido kita bercakap dieorang pun sama sbok nak bercakap dgn papa...

    ReplyDelete
  3. saya tak kawin lagi. heheh.

    tapi frankly saya ada masalah komunikasi yg kronik dgn so call boifren.

    *

    tapi kalau konteks serumah kan...dgn mak ayah pun kadang tu susah nak cari time bersembang. sume bizi.

    ReplyDelete
  4. masa sebelum tido, atau masa dalam kereta time hujung minggu. Dalam perjalanan tu memang borak aje, dan juga masa makan malam sama-sama.

    ReplyDelete
  5. Disebabkan syif keje hubby tak tentu. Kdg, sy blk keje...die g keje. Mlm sy tdo, die baru blk. Bg sy, setiap masa klu ada kesempatan.

    ReplyDelete
  6. tak kira masa..
    asal dia balik kerja je start la pot pet pot pet bercerita..heheheh

    ReplyDelete
  7. sama macam komen diana bila ada peluang terus pot pet...:)

    ReplyDelete
  8. kami berbual dalam fesbuk...

    haha

    ReplyDelete
  9. balik rumah kalo jumpa sure berkomunikasi...:)

    ReplyDelete
  10. saya terlebih bercakap,sampai kena suruh diam kat hubby sbb x larat nak layan..ha.ha.ha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...