5.5.14

11 Bulan | Memasak | Kenduri kahwin

Salam hari Isnin untuk semua..:)

Seronok betul cuti minggu lepas 3 hari tu, kalau la dapat sambung sampai semalam lagi syiok hehe..Betul la kalau cuti 3 hari kan, memang best, dapat bagikan masa untuk semua orang, badan pun taklah penat sangat macam cuti 2 hari hehe..

2 Mei lepas genaplah Aisyah 11 bulan..Ala kenapalah kejap sangat nak setahun ni, tak puas la..Kalau boleh biarlah jadik baby jer sebab aku memang suka baby...

Ha ni muka 2 Mei hari tu..:)

Pergi Aeon Big haritu beli bahan basah sikit jer sebab haritu je mood memasak tu ada, hehe, maklumlah hari cuti kan..Datang seawal pagi so parking banyak lagi, rasa tenang je membeli bila tak ramai orang.

Balik rumah teruslah mulakan sesi memasak..Ala bukan masak hebat pun, biasa-biasa je bolehlah janji perut kenyang.

 Mrhubby teringin nak makan sambal tempe, tapi sampai sekarang aku masih tak dapat buat sambal tempe macam arwah mak mertua buat, huhu...

 Ikan siakap kukus jer..

Brokoli steam jer, masak nak senang je..

Sebelum solat Jumaat semua dah ready.
Dua mangkuk bubur satu untuk baby satu untuk Zara. Dalam mangkuk merah tu buah anggur k.


Petang Jumaat tu nengok cucu sedara baru, aku dah jadik nanny ok
Anak-anak aku semua dah jadik makcik pakcik hehe


Esoknya Sabtu pergi kenduri kahwin dengan mak abah aku..


 Terima kasih pada yang menjemput..:)

 Ni namanya gedik selfie haha, first time selfie okkk 


Tq sudi baca, nanti aku update lagi..Nak kena aktif update ni maklumlah, Nuffnang bagi rezeki nak tambah pendapatan hehe..








2 comments:

  1. Untung kalau anak2 makan je apa kita masak..masak simple2 pun makan je.kalau kat rumah saya kena masak macam lauk kenduri..sebab tu saya malas masak.banyak makan kat luar je..

    ReplyDelete
  2. Takpe senang pun. Jji perut ahli keluarga terisi.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...