31.3.14

Aisyah dan EEG

Rabu lepas bawak Aisyah untuk temujanji buat EEG.

Apa tu EEG?
Mengikut wikipedia;

Electroencephalography (EEG) is the recording of electrical activity along the scalp. EEG measures voltage fluctuations resulting from ionic current flows within the neurons of the brain.

EEG is most often used to diagnose epilepsy, which causes obvious abnormalities in EEG readings.

Fuhh, nak buat EEG ni kena menuntut kesabaran. Kalau Aisyah tak tido confirm tak boleh buat sebab Aisyah ni tak suka ada benda-benda nak letak kat kepala..(Nak pakaikan headband pun nak kena pujuk dan psiko dia ok).

So untuk buat EEG ni haritu memang Aisyah diberi ubat tido sekejap..Lepas bagi ubat tido, aku bf kan dia dan terus tido (dan memang waktu tido dia pun).

Ok, kenapa dia kena buat EEG ni? Aisyah disuruh buat EEG ni untuk mengesan epilepsy..Cerita asal aku belum tulis kat blog lagi, akan buat kemudian yea sebab panjang nak karang cerita asal tu..

 Sebelum ditampal benda alah yang banyak-banyak tu atas kepala dia


Setelah ditampal benda alah tu semua

Proses dari nak tidokan Aisyah, pasang benda alah ni, sampailah nak tunggu bacaan ni adalah dekat sejam ke dua jam kot. Memang menuntut kesabaran. Dalam tempoh ni adalah dua kali Aisyah terjaga tapi dia sambung tido semula, nasib baikkk...

Keputusan bacaan adalah dalam tempoh sebulan so tunggulah dulu..Haraplah semuanya ok saja.





4 comments:

  1. semoga aisyah baik baik saja..

    ReplyDelete
  2. kakak ni huda kalau tengok baby kena pasang banyak-banyak wire macam tu tak sampai hati walau tujuannya baik.
    harap tak ada apalah hendaknya..

    ReplyDelete
  3. nak nangis la pulak tengok gambar ni..sedih la..harap2 Aisyah tak apa2..dia kecik lagi.tak tau apa2 pun lagi..kesian nya.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...