27.12.12

Hadiah buku merah

Nah sempena anniversary, terimalah hadiah untuk diri sendiri;


Lega..lega bila dah buat buku merah ni..:) Pertama kali check je tadi Hb aku dah tak cantik,10.4 jer. Dari dulu lagi aku memang problem kalau tak kat urin mesti kat Hb, sabar jelah. Nengok kat buku tu faktor risiko Anemia lagi, isk..isk..

Dua minggu lagi nak kena minum air glukosa pulak, adoi...Selama mengandung sebelum ni tak pernah minum air glukosa tapi kali ni kena minum disebabkan faktor umur yang sudah masuk ke 30-an (gitulah kata nurse tu tadi).

Haraplah check lepas-lepas ni ok saja...





13 comments:

  1. Takpe, doakan semoga baby sihat2 je dalam tu. Saya pun penah kena minum air gula sekali mass pgant ank pertama sebab berat naik banyak, mmg xsedap tul air tu...

    ReplyDelete
  2. Semoga semuanya akan baik2 saja. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  3. take care tau...
    xsangka lak org pt raja eh....kpg makneng kat aitam... :)

    ReplyDelete
  4. aduii Queen pun ada masalah anemia tu kak huda... preggy yg 1st dulu xde masalah pun kali ni mengandung mmg mcm2 dugaannya..

    ReplyDelete
  5. insyaallah...
    semoga kedua2nya sihat
    amin!
    :)

    ReplyDelete
  6. semoga semuanya berjalan lancar... happy sweet moment...

    ReplyDelete
  7. akak pun hari tu buatbuku merah, esoknya terus kena datang lagi minum air gula. ALhamdulillah takde kencing manis, bacaan gula dalam darah 4.2 je...

    Tp skrg ni selang sehari kena pegi klinik ambil berat dan tekanan darah, sbb hari tu pegi check kali kedua, berat naik sampai 4 kg. Misi bising....huhu.

    ReplyDelete
  8. bini den amik buku ni 2 minggu lopaih...tompek samo.....result semua ok....kenapa eekk kena minum air gulo....

    ReplyDelete
  9. Yang penting, jangan risau sangat pasal perkara tu. Selagi dalam pemeriksaan, doktor ada, nasihat diikut segalanya ok saja. Dont worry ok.

    ReplyDelete
  10. yayyy...dah buku merah ye huda. hmmm... part minum air gula tu mmg tak syok betul. mujur izan kena sekali je aritu. pasal hb rendah plak mengandung zayyanlah yg paling hb tak cantik. paling rendah 9.5.

    ReplyDelete
  11. tahniah..
    tumpang happy.. jaga kesiahatn diri & baby lelok ye

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...