4.9.14

Nasi Arab segera..

Cuti hari kebangsaan hari tu aku jemput parents aku dan dua adik aku (Yana dan Wan) datang makan-makan kat rumah. Walaupun raya dah abis tapi tu jelah kesempatan yang ada parents aku nak datang..

Ok, tak yah susah-susah dengan pening kepala so kita masak ini saja yea..


Aku bukan la peminat nasi Arab tapi dah beli ni dari kawan mrhubby so marilah kita memasak yea..Satu kotak ni harganya RM15 kalau tak silap dan boleh serve untuk 4-5 orang..Tapi keseluruhan yang datang haritu termasuk kitaorang ada 6-7 orang, tapi cukup je alhamdulillah. Tambahan aku masak spageti jugak.

See siap dengan cara memasak sekali - serius senang yang amat ok

 Nampak tak beras panjang kan?
Dalam peket tu rempah kabsah nye la..

Alhamdulillah aku masak jadik je..Ikutkan masak nasi arab ni semua mana ada kuah, makannya kering je tapi mrhubby dengan abah aku suka ada kuah so aku buat je kuah kari ayam..Ikut step by step kat kotak tu insya allah jadik..:)

Mestilah korang semua nak nengok kan hasil masakan aku ni, yelah mungkin jugak aku tipu je cerita ni semua, ye ye je cakap dah masak semua entah-entah aku tipu ke kan, huhu..Tapi percayalah memang aku masak sebab mak aku pun kata sedap dan dia makan bertambah.

Tapi sedihnya bila semua dah abis makan baru aku sedar yang aku tak amik gambar pun hasil masakan ni, huhu..Redha n pasrah jelah..So ada gambar ni je..

Takpe, aku ada sekotak nasi mandy. Nanti aku try tu pulak dan aku amik gambar selepasnya yea..Mana feel nengok gambar sebelum je kan, mestilah nak nengok hasilnya...

Sekianlah untuk hari ni yea..


Tq sudi baca!


 

8 comments:

  1. Senang je la ada y mcm ni.. nnti blh r cuba buat.. nk buat nasi beriani pom smpai hari ni x jadi2

    ReplyDelete
  2. sesuai untuk ibu2 bekerja..heehhe

    ReplyDelete
  3. Oh...Alhamdulillah...Saya pun dah cuba...Nasinya panjang-panjang sangat...
    Kenyang makan...
    Nak beli lagilah...tapi haritu beli kat masjid...ada penjual gerai di situ.

    ReplyDelete
  4. Huda beli dimana?
    Kakak tengok beras dia pun memang panjang
    Teringat kat Mekah pulak kakak ni:)

    ReplyDelete
  5. Kegemaran suami saya nih..kat sini ,kat pasar malam tempat yang jual kurma2,yasin tu pun ada jual tau..tapi kena cari la.tak semua tempat ada..kalau la ada kat kedai runcit biasa lagi senang..kan??

    ReplyDelete
  6. nnti upload gmbr ye bila dah buat lg skali tu, nk tgk ..:)

    ReplyDelete
  7. Ouh, mcm ni rupanya dlm nasi arab segera ni. Heheheh. Aydin ckp suka nasi arab. Sy buat jgk tp tak guna segera punya. Tatau nak cri mana.

    ReplyDelete
  8. berminat nak mkn nasi arab segera.
    whatsapp sy 0124970038

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...