2.11.11

Masa..masa

Pagi ni aku bangun seawal pagi sebab nak buat roti canai (ala guna yang frozen je la, terer sangat kot aku nak canai sendiri)..Ini permintaan zarif la dari semalam. Ikutkan dia nak kuah kari tapi cam tak sempat je, aku buat sambal tumis ikan bilis, hehe..Tu dia tak tau, aku terus letak dalam bekal dan masuk dalam beg dia..Tunggulah time balik sekolah nanti, mesti dia bebel kat aku..

Erm..lately ni aku rasa masa memang mencemburui aku. Serius, aku rasa aku tak punya banyak masa. Kenapa ye masa? Well, semua orang memang dah diberi 24 jam sehari, samaada cukup atau tidak, kita yang kena uruskan masa dengan bijak kan..Sebagai contoh, dalam tempoh 5-10 minit, sambil update blog sikit, sambil breakfast, sambil minum air. 5-10 minit lagi, sambil bukak bilik bos, sambil fotostat surat, sambil la apa-apa pun..Kiranya sekarang semua pun kena sambil-sambil..Sambil buat semua kerja sambil fikir positif...:)

Ok, so cukup dulu 5 minit update blog ni..Nanti aku sambung dan sambil-sambil lagi yea...





4 comments:

  1. btl la..kdg2 rs cpt sgt masa belalu.. hurmmm

    ReplyDelete
  2. maso nih mcm duit gak...mengalir pantas...huhu

    ReplyDelete
  3. sedapnya roti canai.. selalu beli kt mamak je.. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...