13.2.14

Aisyah 8 bulan


Semalam pegi check baby Aisyah kat klinik kesihatan, alahai beratnya naik sikit je senang kata baru 7 kg la..8 BULAN = 7 KG.  Kira normal la tapi aku nak bagi up lagi berat dia.

Takdelah sampai gemuk ke apa tapi biar semangat sikit ler..Yelah kan kesian Aisyah ni baru naik baik sakit yelah sejak kena demam lepas tu scabbies dan macam-macam lagi so sekarang ni barulah dia baru nak sihat..

Bila sakit tu selera nak makan pun tak berapa nak ada ni sekarang barulah berselera betul nak makan. Jadiknya aku pun tengah berusaha nak mempelbagaikan resipi makanan dia. Kalau asik makan bubur dengan ikan bilis hari-hari pun jemu gak kan..

So aku pun berusaha la google resipi makanan seusia Aisyah ni dan aku terjumpa satu blog yang boleh memberi idea pada aku..:) RESIPI MAKANAN UNTUK BAYI 8 BULAN. Terima kasih pada tuan punya blog yang baik hati letak gambar dan resipi makanan untuk bayi 8 bulan ni yea.

Aku ada jugak buku-buku resipi makanan untuk baby yang berusia 8 bulan ke atas tapi tulah pemalas kan nak bukak buku, huhu..

Insya allah esok cuti aku akan beli bahan-bahan untuk buat pelbagai makanan untuk Aisyah. Sekarang ni kalau dia nengok kitaorang makan pun asiklah keluarkan lidah nak makan sama gaklah tu hehe..

Oh yea setiap hari aku akan bawakkan bekal untuk Aisyah ke taska tapi hari-hari aku nengok menu yang aku buat tu pun menjemukan jer hehe...So esok kena masak dan buat stok banyak-banyak untuk Aisyah yea..

Sekian nanti aku akan upload lagi entry yea, tetiba macam terajin nak update blog ni..:)



 







4 comments:

  1. tgok tgn berketul2..putih bersih..

    ReplyDelete
  2. As-salam huda..

    semoga akan naik berat badannya bila mama mencuba resepi2 baru yang bermacam2 tu.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  3. alahai comel beketak2 hah body...

    selalu kalo gi checkup tu laa yg kite risaukan kan...doktor ckp berat tak naik....tapi pada lieya asalkan anak kite makan ikut time dan sihat dah bersyukur dah....

    ReplyDelete
  4. Bebudak umur camni memang ada on off selera depa. Mak kena kreatif.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...