13.8.12

Beli yang simple je..

Jumaat lepas balik dari kerja je, aku terus shoot ke KL. Target ke KL adalah kerana mau ke IKEA pada hari Sabtunya. Kira tu adalah weekend last sebelum raya this Ahad, so perancangan kenalah sangat teliti sebab aku takmo bersesak-sesak dengan orang ramai.

Kitaorang tido hotel Carlton Shah Alam je, and seawal pagi Sabtu dah check out dari hotel. Kitaorang sampai IKEA sebelum pukul 9.30 pagi, memang awal la nak menantikan IKEA tu dibuka..Kalau tak puasa, memang boleh pegi breakfast dulu, tapi sebab puasa jadi dok tunggu jelah..

Ok, pergi IKEA ni sebab dah target nak beli barang yang kita nak (walaupun ada yang di target tapi tak dapat - sebab tak muat nak masuk dalam kereta).

Apa yang kitaorang beli (Maaf ye, takde niat nak menunjuk..kalau ada yang tak suka harap maaf);

 ha, meja dan stool ni la yang kitaorang beli..

Actually meja tu kitaorang beli 2, sebab nak beli meja yang saiz besar tapi macam aku cakap tak muat masuk dalam kereta. Ni meja jenis pasang siap, murah je pun..Ni meja makan sementara untuk raya..Insyaallah akan datang akan cari yang proper sikit..:)


rak kat dapur

Ni bahagian dapur kering..Memang takde kabinet lagi..So rak kabinet ni memang dah target kat sini. Kabinet dapur hanyalah di dapur basah je tapi pun belum buat lagi, insyaallah akan datang (dah pergi survey dan discuss pun, tinggal tunggu fulus je, hehe)

Maaflah yea, nengoklah barang masih ada yang dalam kotak dan container lagi, segan jek..

Macam selalu cakaplah, nak uruskan hal rumah ni bukan sekejap termasuklah nak beli perabot semua, ikutkan kitaorang nak perabot yang moden lagi simple dan mengikut bajet, tapi kat area Batu Pahat ni takde pun yang betul-betul mengikut kehendak hati..So terpaksalah bersabar dulu ~


13 comments:

  1. even simple, tetap nmpk cntik..

    ReplyDelete
  2. Tak apa, perlahan2lah dulu. :)

    ReplyDelete
  3. wah sampai ke Ikea dia, yg penting berkenan di hati tak kisah lah jauh sikit mencari ya huda...

    akak seumur hidup tak pernah masuk Ikea tu, teringin je nak pergi, tp tak berpeluang, selalu dgr orang cerita dan baca blog je. Mcm best je barang2 kat sana ya!

    ReplyDelete
  4. Wow macam kat London la rumah dia... Dam Dam Dum bunyi mercun ye ye ye rumah baru...

    ReplyDelete
  5. brg2 kat Ikea mmg cantik2...simple dan nice...
    tak pe, slow2 yer..

    ReplyDelete
  6. biasala..
    masuk umah baru tak boleh beli sekali harung..
    kena buat sikit2..kalau tak memang letih badan letih poket..heheh

    ReplyDelete
  7. apa da ko tulis maaf bukan nak menunjuk2..x yah tulis.. kita tulis blog ni nak share. kalo orang nak kata menunjuk2, ha dia x yah baca. sudey!.. nway, baper ko habes det?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, kot la ada yang tak suka kan, huhu..:) Dalam 500++ gitu..

      Delete
  8. Ingatkan IKEA tadi. Ahaks..Yay yay yay yay Hari Raya

    ReplyDelete
  9. dah lama tak ke IKEA.. yo ler memang kalau dah dekattu tak berapa nak pandangkan...
    kalau dah jauh nanti baru rindu2an...

    ReplyDelete
  10. cantik.. tak pe slow2 masuk rumah mmg mcm tu.. wall paper pun cantik :-)

    ReplyDelete
  11. Jauhnya Huda membeli sampai KL.
    Kena setahun lengkaplah Huda..

    ReplyDelete
  12. cantik2.. terima kasih kongsi ni.. dpt idea utk hias rumah :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...