12.7.12

Nak kuih pink pulak...

Pagi ni nak belikan Zara kuih buat bekal ke taska. Bila ditanya nak kuih apa, dia jawab "kuih pink"

Kuih pink tu maksudnya kuih lapis merah putih tu, tau kan? Malangnya akak tadi takde pun jual kuih pink hari ni, yang ada kuih kaler lain, tapi beli jelah. Bila dibuka plastik, menangis nak jugak kuih pink..Jenuh jugak la dipujuk baru ok.

Memang agak taksub jugak dengan kaler pink budak Zara ni. Padahal baru je semalam baca blog Diana perihal anak dia Maisara yang suka kaler pink tu kan..

Bukan setakat kuih je Zara nak kaler pink, kalau ada biskut ke apa ke semua pun kalau boleh nak kaler pink..Yelah kan, pink tu kan agak sinonim dengan perempuan, hehe. Tapi aku tak suka pink, nampak cam 'girly' sangat, hehe..

Aku pun tak biasakan Zara pakai baju kaler pink je, nanti aku yang boring. So suai padankan dengan kaler lain so nampak la hidup dia ni warna warni kan, takdelah pink sokmo..:)








15 comments:

  1. dalam rumah akak ni Abid je yang suka kuih kaler pink tu, Alia tak suka pulak....:D

    ReplyDelete
  2. Sungguh 'gadis' anak kecil yang comel ini. :)

    ReplyDelete
  3. Yelah, budak2 pompuan suke sgt kaler pink. Beg skolah pun pinkkkk jerrrrr...

    ReplyDelete
  4. Zara yg masih ciut-miut tu oklah suka pink.. anak kakak yg bongsu tu pun suka pink. Sampai kasut, beg, baju, purse, pensil case semua pink Huda.

    ReplyDelete
  5. peminat pink ni... matanya dah berkenan kale pink la tu hehe.. jenuh la nak cari makanan kale pink hehe

    ReplyDelete
  6. Rasanyer gegirl memang obses dgn pink kot hehe...

    ReplyDelete
  7. alooo...sian zara tak dpt makan kuih pink hari ni ye. comel zara pakai baju kaler pink tu!

    izan pun dulu2 tak suka kaler pink. tapi sejak2 dah tua ni ntah napa suka plak jadinya. cuma takdelah taksub sangat kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun sama mcm ko...tak berapa minat ngan kaler pink...sikit2 boleh la...tapi budak2 pompuan mmg ramai gilakan pink...anak2 kwn aku ramai mcm tu...

      harap zara dpt kuih pink dia tu..kesian pulak sampai nangis2 mcm tu...huhu...

      Delete
  8. alahai cian zara x dpt kuih pink yer.. betul la kak anak pompuan mmg sinonim ngan pink.. :)

    ReplyDelete
  9. Heheheheh! Comel. Kuih pink? Mommy Fara pun suke kuih pink!

    =D

    ReplyDelete
  10. dapat kuih pink yg lemak2 manis sedapnya.........

    ReplyDelete
  11. amboi klu dah ggirl tu mmg x belh tgk kaler pink ek..sabo je la.. hihi.. Su pon klu beli baju anak pon asyik kaler pink jer.. mata ni cam dah x leh nengok kaler lain..hehe..salam kenal..

    ReplyDelete
  12. suka pink jugak dia ye...lagi dasyat kuih pun nak pink..
    agaknya kalau sedap di mata dia memang sedap la di tekak nya tu..kan??

    ReplyDelete
  13. kalau dah namanya perempuan kaler pink tu mmg menawan kalbu la..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...