19.2.12

Cerekarama Jujur Aku Dayus

Wah cepat benor aku nak update ni, sambil kesat air mata aku taip entry ni. Cerekarama yang betul-betul mengusik jiwa aku.

Cerekarama Jujur Aku Dayus lakonan utama Nora Danish dan Beto Kusyairy, memang terbaiklah. Gigih aku sabar nak menunggu hingga ke 30 minit terakhir semata-mata nak tau apakah sebabnya si Edd (Beto) tu berubah sekelip mata terhadap Lisa (Nora). 

Padahal diaorang baru kawin, tak lama lepas tu si Edd kena pergi Jepun dalam tempoh setahun, Lisa tak ikut sekali. Lepas setahun bila Edd balik Malaysia, dia nak buat surprise kat Lisa, balik rumah nengok-nengok Lisa tengah tido dengan lelaki lain, huhu.

Tapi kebenaran cerita, Lisa bagitau yang bekas tunang dia (Zul Ariffin) rogol dia. Kira dua-dua pihak (Edd dan Lisa) saling mengetahui kisah sebenar tapi merahsiakan antara satu sama lain. 

Serius ada rasa la cerita ni, kalau nengok kat facebook pun, aku je beria buat status, huhu. Benci je mrhubby nengok aku emo-emo nengok cerita tu tau..

Korang yang tak nengok dan nak nengok cuba lah tunggu kat tonton.com atau esok lusa nanti adalah yang suruh download movie ni..Tunggu je ok..

Aku memang minat pun Beto ni, ada karakter, suka..:)

9 comments:

  1. I really really like! I try to find page@fb but what I found ur blog where I can share my proud of those script writer as well as the actor\actress!

    ReplyDelete
  2. hahaha...thumbs up ntuk cite ni kan

    ReplyDelete
  3. frust betul tadi.suami pulak ajak ngeteh.mcm tu rupanya kisah sebenarnya...

    ReplyDelete
  4. serius cerita ni memang best gila..ending dia pun puas hati..nak2 masa beto blasah zul rasa nak join sekali jer..sanggup dia wat mcm tu kat nora yang sweet sgt dlm citer ni..ish puas hati tp awal2 tu tak sabar nak tunggu ending..dah lama x tgk citer melayu sambil meleleh air mata..tp citer ni dah berjaya memecahkan empangan sy..memang berbintang2..

    ReplyDelete
  5. tak sempat tengok sampai abis smlm..tetido..

    ReplyDelete
  6. mmg best gile citer tu...kita suka sgt2...tapi paling bosan sbb iklan bjuta..hilang tul mood :(

    ReplyDelete
  7. singgah sini bace entry....

    blog yg nice sgt n entry yg sgt cool..

    oppa follow sini...

    jom follow oppa balik...

    nice ") nice ") like :) like :)

    http://shaberry92.blogspot.com/ ( blog kpop)

    http://sabryoppa.blogspot.com/ (personal blog)

    nice to meet you...

    selamat berblogging...

    maju jaye...!!!

    ReplyDelete
  8. dah lamo tak tgk cerekarama...huhu

    ReplyDelete
  9. penulis yang tulis skrip jujur aku dayus ni dah tulis satu lagi skrip telemovie. tajuk cerita dia janji jujur sepi. beto jugak heronya. nanti keluar kat tv9, rabu depan 13hb, 8.30 mlm. jangan tak tengok ya :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...