3.2.12

Mesyuarat oh mesyuarat

Di kesempatan yang ada ni lah mau blogwalk kejap. Pagi tadi ada mesyuarat dari jam 8.30 pagi sampailah ke 11 lebih..hmm..

Bercakap pasal mesyuarat ni kan, sapa suka pergi mesyuarat? Suka sebab dapat makan yea. Actually aku tak suka mesyuarat yang mengambil masa yang lama. Dan mesyuarat yang bagus bila semuanya dalam keadaan sedia dan apa yang nak dibincangkan tu ada penyelesaian dan kata putus.

Tapi, aku pun siapalah kan, orang kecik je, bukannya biasa masuk mesyuarat besar-besar ni. Cuma pendapat aku ni, hasil pengamatan aku jer. Letih nengok orang yang keluar masuk mesyuarat ni, kesian pun ye jugak..

Lagipun aku rasa 15 minit pertama je yang orang boleh fokus dengar berkenaan mesyuarat tu, lebih dari tu, fikiran dah menerawang dah, betul tak?

14 comments:

  1. letih ya huda tengok. Akak yg selalu dengar dia asyik mesyuarat ni pun letih. Tulah akak kata dia keje kat Uni Tiap Hari Meeting(UTHM)...huhu

    ReplyDelete
  2. @~ yus ~ hehe, tulah pasal kak..no komen..

    ReplyDelete
  3. betul betul..dr pengamatan zakiah plak bila kerap mesyuarat ni, banyak kerja tertangguh..tambah time kerja nak urgent time tu plak banyak mesyuarat..huhu..
    saya pun tak suka mesyuarat....:)

    ReplyDelete
  4. @~ yus ~

    kihkih kak yus, saya pun pernah gak dengar ada hamba allah cakap macam tu ngan saya..:) Uni tiap hari meeting/mesyuarat (UTHM)

    ReplyDelete
  5. masa kak ati kerja dulu
    setiap hari isnin ke masuk meeting
    memang kalau boleh nak mc je hari
    tiap hari isnin..hehe

    ReplyDelete
  6. Tak suka mesyuarat sebab biasanya lama. Boring

    ReplyDelete
  7. x suka klu mesyuarat lama2.. bosan.. hehe..

    ReplyDelete
  8. suami saya kalau ada meeting ,dia balik kerja je mesti dia tidur ..bosan katanya...balas dendam kat umah..heheh

    ReplyDelete
  9. aku lebih suka short briefing je...panjang2 sgt buat punggung ngan telinga berasap..hehehe

    ReplyDelete
  10. kalau dalam mesyuarat,aku dpt tahun sejam jer.lebih dari tu,aku da start rimas...kehkehkeh

    ReplyDelete
  11. akak dikk
    kalau ke mesyuarat selalu kena amik minit soo matee x leh lah nak relax kan .. berhayal pun x sempat ekekke sbb kena amik minit ... otak berjalan jewww huhuh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...