30.3.12

Earth Hour, jom support!

Pada setiap tahun, Sabtu minggu terakhir dalam bulan Mac, penduduk seluruh dunia akan memadamkan lampu rumah dan pejabat selama sejam sempena "Earth Hour". 

Malaysia juga tidak ketinggalan untuk turut serta dalam kempen "Earth Hour" pada tahun ini yang akan diadakan serentak di seluruh dunia pada 31 Mac 2012. Tujuan kempen ini diadakan adalah untuk memupuk kesedaran warga bumi terhadap alam sekitar dan isu pemanasan global yang semakin parah.

So, jom sama-sama menjaga bumi kita. Walaupun sejam je tutup lampu tapi kira bermakna jugak kan. At least tunjukkan support.

7 comments:

  1. betul3...hehehe...support jugak

    ReplyDelete
  2. haah kita pun ingat ahad nie kan ;)

    jom sama2 kita support earth hour ;) selamatkan bumi kita yg dah uzur

    ReplyDelete
  3. chaiyok2.....
    jom support..

    bestnya huda..
    budak 2 orang tu sangat comel dengan lampu picit

    ReplyDelete
  4. Sy setiap kali Earth Hour, mst kat kmpg. Nie pun jap g blk kmpg la nie. Hahahah! Kebetulan!

    ReplyDelete
  5. insyallah akan support then tidur terus...hehe

    ReplyDelete
  6. Uishhh. hampir lupa. mekasih ingatkan ye.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...