21.10.11

Finally...

Alhamdulillah, finally dah hari jumaat..So pagi ni aku kena up sikit mental dan fizikal, kena buat kerja 'cargas' sikit, petang dah takde dah..:)

Untuk makluman, dari malam tadi pun aku dah kerja kuat..Eh, jangan fikir lain eh..Kerja kuat tu maksudnya dari ke petang sampai ke lewat malam memang aku pulun mengemas dan melipat kain baju..Termasuklah packing segala kain baju nak pergi KL..Kalau bukan aku ni yang nak mengemas sapa lagi kan..Empat orang aku dok fikir dan mengira helaian baju nak dibawak ke sana. Kurang tak boleh, terlebih banyak pun takmo.

Tu belum masuk kain baju nak dibasuh dan disidai lagi. Paham jelah kan, kebelakangan ni cuaca memang tak berapa nak mengizinkan kain baju tu nak kering serta merta..Hujan kadang waktu tengahari dan petang buat kain baju tu separuh kering separuh lembap..Lagilah ada budak-budak kecik kan..Rumah aku dah macam dobi pun ye gak semalam..Kain kotor pulak bukan makin susut, makin meninggi je..

Finally malam tadi, memang aku jadik supermak la..Habis semua kain baju berlipat, lega rasa hati..Kalau tak dikerah tenaga ni ataupun takde sebab nak ke KL, memang kain baju tu membukit jelah sampailah aku ada mood nak lipat, hehe..

Dan finally kedua..aku lega yang aku belum mengandung lagi, hehe...Insyaallah, mana tau ada rezeki akan datang, sungguh aku suka baby..:)




11 comments:

  1. Siapa tak suka baby huda? Kalau ada org nak bagi pun kakak nak tau.

    Selamat pergi ke KL dan jangan lupa balik pulak, kerja bertimbun tu menanti hihi....

    ReplyDelete
  2. :) pack lebih xpe...jgn xcukup...hehehe

    ReplyDelete
  3. hihi, dan finally kedua, kita ingatkan akak tulis mengandung lagi..kiki

    ReplyDelete
  4. huhu.. sy pon suke baby.. tp belum terima bby lagi hihi..

    ReplyDelete
  5. part packing adalah pening kan...dah le kita kena pkr tuk yg lain...tu yg kdg asben kita ckp napa byk sgt bawa bju sdgkan kita nie pkr mcm2 kot2 baju terkotor ke..or apa2 le esp tuk anak2 :(

    mmg gitu le pmpuan/ibu/isteri kan :)

    ReplyDelete
  6. Hiks~

    Sy masih merancang kali ke 2!

    ReplyDelete
  7. memang supermak bg wanita2 yg suka kan anak ramai. nak jaga baby bkn senang tu.. sorang pun ckp letih apa lagi ber orang2 ni. :D

    ReplyDelete
  8. salam kenal.. sy follow yer..

    sy pun x suka lipat baju.. penat.. huhu..

    ReplyDelete
  9. ada baby mmg penyeri nnt.. insyaallah saya doa doakan ye =)

    btw ni ada entry istimewa utk you
    http://www.bicaramakdara.com/2011/10/10-tukang-komen-pilihan.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...