27.10.11

Hari itu di Putrajaya

 mereka berdua memang macam kembar

 L-R : mai, cousin - Bila dan aku

 bukan satu, tapi dua pasang pengantin yea

 bergambar dengan team cak lempong

 aku pun nak jugak...

 mereka bertiga

finally dengan pengantin - tapi ni semua pandang lain-lain
gambar dari kamera pro belum ada lagi..

Buat sementara ni jelah gambar yang ada. Gambar dari kamera pro takde lagi, yang ni semua dari kamera kecik aku yang cedera tu, huhu..

Majlis berlangsung di Dewan Seri Siantan, Putrajaya pada hari Sabtu malam yang lepas. Alhamdulillah, so far semua ok. Biasalah mana ada majlis yang takde cerita, itu perkara biasa kan..

Tema kitaorang sekeluarga adalah turqoise kecuali yana yang pakai purple. Oh ye, pengantin pada malam tu bukan satu, tapi ada dua pasang. Kiranya pengantin lelaki tu adalah adik beradik, senang buat sekaligus, jimat bajet.

Dan malam tu jugak menyeronokkan pasal ada persembahan cak lempong. Tu yang sibuk nak bergambar dengan diaorang tu, hehe.

Pada aku paling special adalah bila mendapat ini;

lukisan atas box ini dilukis sendiri oleh ibu mentua adik aku dan kawan-kawannya

Bayangkan berapa banyak box tu disediakan sebagai gift untuk para tetamu. Beribu tu..Semua lukisan atas dan tepi box tu dilukis sendiri tau. Kira memang special la..Aku tak taulah dari bila ibu mentua adik aku ni mula melukis ni semua? Memang kreatif dan sangat bernilai bagi mereka yang menghargai hasil kerja seni.

10 comments:

  1. Seronok bila ada majlis kenduri yg dapat jumpa saudara-mara. Anak dar kecik tu bukan main bergaya..:)

    ReplyDelete
  2. memang cantik lukisan atas box tu hehehehhe suka sangat..kreatif tul mm rai kan :)

    cantik kaler baju awak n family..err tu green turqoise ke blue turqoise ek huda..tapi cantik mmg :)

    ReplyDelete
  3. selamat pengantin baru....

    :)

    ReplyDelete
  4. comey anak2 ko udet.... abang n zara comeyyyy!!!

    ReplyDelete
  5. @sisdee entah ye awak, green turqoise kot? hehe, belasah jelah..

    ReplyDelete
  6. @Erika Anuey tq noi..yang abangnya tu makin mendebabkan badan jer..

    ReplyDelete
  7. kreatifnya pandai melukis secantik ini ;)

    pssstt comel pulak tengok baju anak dara tu huhu..cute!

    ReplyDelete
  8. Dua beradik kenit tu...amboi, cutenya awak. Geram! Nak je peluk gomol cium. Hiks~

    Mcmlah diorang nak bg sy peluk cium die eh? Perasan betul. Hiks~

    ReplyDelete
  9. pernah pergi kenduri sedara kat putrajaya...punya lah ramai sampai tak cukup makanan...kenangan2

    ReplyDelete
  10. box tu memang cantik. lagi bernilai kalau org tau hasil lukisan tu lukisan tgn. ada org kdg2 tak hargai pun.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...