10.6.11

Alhamdulillah..


Salam,

Alhamdulillah semalam telah dapat menghabiskan puasa penuh meskipun berdepan dengan dugaan. Balik rumah pukul 5 tak tau nak masak apa. Lepas tu nengok bahan-bahan, yang paling senang buat nasi goreng je kan..Dan paling best, aku tak masak pun nasi lagi, hehe.

Mula-mula, terus masak nasi, lepas tu bagi nasi tu sejuk dan kering jap..Patutnya kalau nak buat nasi goreng, mestilah masak nasi dari awal kan..Tapi dah masak lewat, nak buat camana...Tup, tap, tup, tap..settle masak nasi goreng lada hitam pukul 6.40 petang. Dah tentu lah tak cukup setakat nasi goreng je kan..So, aku buat pulak telur bungkus..Bukan 1 telur bungkus, tapi 2 set telur bungkus lagi..haha..Kesian kat semua..Mrhubby n kids hormat aku, pasal aku puasa, jadi diaorang pun tak makan tengahari...Jadik time nak buka puasa, aku masaklah lebih sikit..

Alhamdulillah, walaupun puasa, tapi semua pun cukup rasa, kira boleh laa..Zarif macam biasa la, membodek tak habis, "Kita kan suka semua masakan yang ibu masak..Semua pun sedap-sedap, pandai ibu masak kan.." Cair tak kalau jadi ibu, anak puji-puji macam tu? :)

Cuma satu jelah..dari dulu sampai sekarang aku 'fail' buat telur bungkus lipat segiempat..Confirm tak jadi la..So aku lipat dua je, itupun ada yang dah terburai, hehe..Takperlah janji sedap..


# Sebab kulit zara dah pulih dari eczema, aku bolehlah bagi dia makan telur..#

5 comments:

  1. salam...

    sedapnya tengok nasi goreng akak tu..terbuka selera..lebih2 lagi ada telur bungkus kt sebelahnya..telur bungkus,my fav..terliur la kak..hehe.. :)

    ReplyDelete
  2. seronok kan bila kita masak, en.hubby ngan anak2 puji pastu makan bersungguh2...

    ReplyDelete
  3. ala, leha, biasa jelah nasi goreng tu..hehe
    acik-memang pun, makan sebab lapar pun..

    ReplyDelete
  4. saya nak telor bungkus jugah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...