26.5.11

Halal ke tak halal

Salam,

Aku perasan hari ni hari jumaat la..adoii, kemalasan melanda diri ni..Dah perasan bagus dah esok hari sabtu adalah hari rileks-rileks..Huhh, hari ni hari khamis yea..khamis..

Sesambil buat kerja sesambil aku layan portal www.halal.gov.my. Bagi kamu-kamu yang rasa was-was dengan isu halal haram ni better check kat portal seperti disebutkan. Sekali lagi isu halal haram ni bukan boleh dibuat main-main.

Sebelum ni banyak betul email yang aku terima, dalam facebook berkenaan haramnya makan KFC, SECRET RECIPE, dan macam-macam lagi la. Tapi better la kamu-kamu bukak portal www.halal.gov.my ni dan teliti betul-betul. Janganlah mudah sangat kita cakap itu haram, ini haram kalau tak selidik betul-betul kan?

Kalau masuk portal web ni kamu akan perasan ini di bahagian kanan web;


So, klik la di bahagian Direktori Halal, taiplah seperti KFC atau apa je yang terlintas nak pastikan diaorang dah dapat sijil HALAL atau tak? Kalau rasa tak yakin atau ada pertanyaan silalah hantar di Aduan Halal..

# Haihh, baru tau yang Nur Kasih The Movie tak ditayangkan di Astro First..huhu..Tak dapat nak feel sorang-sorang..Kalau nak jugak harus tunggu DVD original ni..sabar jelahhh, takpelah demi Adam...:)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...