9.12.11

Lewat lagi | Nak jadi askar

Semalam slide kedatangan pukul 7:59:40 pagi, pagi ni pulak pukul 8:00:20 pagi..Wah, tambah lagi seminit gitu..

Tak..bukan sengaja nak datang lambat-lambat tapi jalan raya nak ke tempat kerja ni tengah dinaiktaraf, so jalan tu sesak sikitlah pagi-pagi ni..So? Salah jalan ke? Tak jugak...Memang sengaja siap lambat sebab bos takde hari ni....:)

Ok..salam jumaat pada semua..Walaupun slide kedatangan lambat tapi masih ok lagi, janji pukul 8:00 pagi, kalau dah masuk 8:01 minit, bersiap sedialah isi borang kehadiran lambat..

Ni, nengok budak zara malam tadi;


" Adik, kenapa conteng muka?"

" Kita nak jadi askar.."

The best part is dia conteng muka dia tu guna lipstick aku..nasib la tak banyak..hai la budak zaman sekarang..Kreatif sangat la kononnya, :)

* Gambar askar tu google yea..*

5 comments:

  1. hehe, budak pompuan mmg suka main lipstik ya. teringat pula Alia dulu kecik2, main lipstick akak dia kaler semua kuku tangan dan kaki dia guna lipstick tu. Sampai patah2 lipstick akak tu, kata dia alia nak pakai inai...hihi

    ada buat entri dulu pasal ni, mmg ketawa bila ingat balik....:)

    ReplyDelete
  2. @~ yus ~ kan kak yus..nama pun budak perempuan so memang tahap berangan memang no. 1 la..nasib la zara tak amik lipstik kesayangan saya..

    ReplyDelete
  3. Wow! Strictnya masa kedatangan.

    ReplyDelete
  4. ohhh...aku dah lama tak pakai lipstick sebab anak dara aku sebok la sangat nak pakai sama...sebab die kecik lagi,dan die pun kulitnya sensitif dek eczema so tak boleh la nak pakai...

    ReplyDelete
  5. mampir sob..nice post..teruslah berkarya dan sukses selalu..jangan lupa kunjungan balik ya..:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...