14.12.11

Tapak kaki jugak best

Korang suka urut tak? Tipulah kan kalau tak suka urut..

Serius aku suka diurut especially kat tapak kaki. Rasa macam best je, lagipun ada banyak kebaikan kalau diurut kat tapak kaki kan.

Tak percaya? Cuba nengok gambar ni;


gambar dari sini

See, kat tapak kaki je ada banyak titik-titik tertentu meliputi hampir semua bahagian badan kita. Bagi tukang urut yang pakar, memang diaorang taulah nak urut part yang mana kalau kita sakit kan..

Aku pun pernah buat urut / refleksologi kat tapak kaki ni, serius besttt...Tapi baru sekali jelah aku buat pun, lain dari tu, aku yang mintak tolong mrhubby urutkan, jimat kos, hehe..

Sekarang ni pun aku dah tak suka nak pakai heels lagi, cepat sakit tapak kaki, suka pakai yang flat-flat je..:)



12 comments:

  1. tapak kaki akak pun tgh sakit ni, kalau dapat urut bestnya....:)

    ReplyDelete
  2. KC paling suka urut tapak kaki compare to tempat2 lain.

    ReplyDelete
  3. plg best klu dpt urut satu badan.. ringan je rasa badan pas urut tuh.. :)

    ReplyDelete
  4. @~ yus ~pegilah urut kak, dah penat berjalan kann..:)

    ReplyDelete
  5. @ct rahaniurut satu badan memang best, tapi kita lebih suka kat tapak kaki..:)

    ReplyDelete
  6. hehehe kita suka kasut tinggi2 more wedges le kan..sbb dah le kita rendah...tapi selalu mmg urut kaki pki mesin tu..mmg lega sgt pas urut kaki tu :)

    ReplyDelete
  7. sukaa..tp tak pernah cuba lagi


    p/s: nape makin kecik tulisan ni
    kak ati ni payah nk baca

    ReplyDelete
  8. Fuh, dah lama tak kena urut nie.

    ReplyDelete
  9. oh..best tu..
    bila berjalan rasa ringan je...
    tapi tak berani nak bagi orang yang tak reti urut tapak kaki..
    silap urut nak berjalan lama sikit pun dah pedih2 tapak kaki.

    ReplyDelete
  10. Sekarang nie org dah buat business Huda. Kat Giant Plentong setengah jam RM30/- tau.... Dekat TJ Mart Kulai pun ada (oku yg buat) murah sikit...

    ReplyDelete
  11. Banyak sgt tempat urut kat giant plentong tu.. boleh rekemen tak mane satu tempat yg paling puas hati kat giant plentong tu?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...